Weekoverzichtje

Goedenavond op deze mistige avond!

Deze week zijn er weer een aantal dingen gebeurd en heb ik dus weer iets te vertellen. Nederland heeft twee panda’s “cadeau” gekregen van China, gekweekt vlees blijkt kankerverwekkend te zijn en ik ben naar de kapper geweest. Genoeg onderwerpen om iets over te vertellen. Ik zal snel gaan beginnen.

Zwart-wit

Tijdens het bezoek van de koning en koningin aan China kwamen de Chinezen op een “briljant” idee! Nederland is sinds kort een bevriend land, dus die kunnen we wel een leuk cadeautje geven. Laten we twee panda’s “schenken” aan die Nederlanders! Ja hartstikke leuk allemaal, maar als je een cadeau krijgt hoort het je geen geld te kosten. Wat is nou 1 miljoen per jaar?! Er zijn dagen dat ik het niet in mn broekzak heb! Het stomme is dat ze na een bepaald aantal jaren weer terug moeten naar China. Al met al kunnen ze de twee panda’s beter in China laten om ze daar te gaan fokken.

Pas op voor vlees!

Uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat we minder rood en bewerkt vlees mogen eten. Het zou de kans op darmkanker kunnen vergroten. Mensen horen dit en raken gelijk in paniek. Dit vlees valt in de categorie waarin asbest zich ook bevindt. Dat kan wel zo zijn, maar in vlees zit een veel kleinere hoeveelheid gevaarlijke stoffen dan in asbest. Het is dus bijna niet te vergelijken. 

De kans op darmkanker zou met 18% toenemen. 

Wat mensen denken: 1 op de 100 mensen had kans op darmkanker dus nu is dat 18 op de 100.

De werkelijkheid: 5 op de 100 mensen had kans op darmkanker, dus nu is dat 5×1,18=5,9 op de 100 mensen. 

Neem van mij aan dat je lekker vlees kunt blijven eten.

Kapper

Naar de kapper gaan vind ik geen probleem. Maar om er vervolgens in de stoel te gaan zitten is al minder leuk. Dan komt de kapper aangelopen, EN DOET ZE NET ALSOF JE OP HET POLITIEBUREAU ZIT VOOR EEN VERHOOR! Ik kom daar om mijn haar te laten knippen en niet voor die “leuke” gesprekken. Zeker niet met een kapper die haar school niet eens heeft afgemaakt. Dat zijn over het algemeen geen hele diepgaande gesprekken. Laat maar even weten of dit herkenbaar is.

Dat was het al weer voor deze zondagavond. Denk nog maar even niet aan maandag.
Lekkerzeuren

Advertenties

Een gedachte over “Weekoverzichtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s